Black Star Tanzanie Ilomba 250 g
Kód: 066021Detailní popis produktu
Káva s chutí červeného hrozna, hořké čokolády a medu, sladkého tabáku. Středně dlouhá příjemná dochuť s náznakem hořké čokolády a oříšků.
Původ:
Mycí stanici Ilomba nalezneme v obci ilomba, oblasti Mbozi – Mbeya. Voda, která se používá při mytí kávy je brána z řeky Songwe, která je vzdálena pouhých 50 metrů od mycí stanice. Momentálně má sdružení AMCOS (agricultural and marketing co-operative society) 311 členů pěstitelů kávy. Ve vedení sdružení AMCOS je pastor vesnice Ululu, což zvyšuje důvěru u členů sdružení. V budoucnu by rádi vytvořili nové fermentační tanky, kanceláře a take sklady. Skupina byla oficiálně registrována v roce 2007, ikdyž vznikla o pár let dřív. Farmáři zde pěstují různé druhy káv Bourbon a hybrid například N39 nebo Kent 423.
Proces:
Sklizeň a výběr třešní: hlavní období sklizně v této jižní části Tanzanie je konec května až červenec. Třešně jsou sklízeny rodinnými příslušníky, kteří ručně separují nezralé nebo přezrálé třešničky, aby byla zaručena nejvyšší kvalita. Odslupkování: Třešně jsou zbaveny slupek ručně nebo pomocí přístroje Penagos a následně tříděna ve vodě dle hustoty. Fermentace: Zrna jsou fermentována ve vodě po dobu 18-36 hodin.
Mytí: Zrna jsou myta v mycích kanálech a opět tříděna dle hustoty. Méně kvalitní zrna zůstávají na hladině a jsou odstraněna a zůstávají pouze ta kvalitní. Namáčení: Káva je následně namáčena ve vodě po dobu 8-12 hodin a následně přemístěna na sušení. Sušení a ruční třídění: Zrna jsou sušena na slunci na vyvýšených konstrukcích po dobu 8-14 dní. Přesná doba sušení se odvíjí od množství kávy a také záleží na venkovní teplotě.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Afrika |
---|---|
Typ: | čerstvě pražená zrnková káva |
Úroveň pražení: | střední |
Země původu: | Tanzánie |
Arabika/Robusta: | 100% Arabika |
Odrůda: | Kent |
Poloha: | 1796 - 1900 m.n.m. |
Zpracování: | promytá |
Chuťový profil: | hořká čokoláda, med, červené hrozno, rybíz, sladký tabák |
Ideální příprava: | espreso |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.