Honduras Caballero Colinas (limitka na espreso)
Kód: 061006Detailní popis produktu
Velmi sladká naturálně zpracovaná káva s krásným krémovým tělem a chutí tropického ovoce, mléčné čokolády, vanilka a rozinek. Káva má nízkou až střední aciditu a je dominantně sladká.
Původ:
Marysabel Caballero a její manžel Moises Herrera obhospodařují více než 200 hektarů půdy osázené kávou. Jsou druhou a třetí generací pěstitelů kávy a byli mnohokrát oceněni za své úsilí o rozvoj kvality kávy v Hondurasu. Investují značné množství času a prostředků do nového vybavení, výsadby nových odrůd kávy, či ke zlepšování půdy na svých farmách.
Proces:
Sběr - Třešně jsou sbírány ručně, aby byla zaručena co nejvyšší kvalita. Všichni sběrači jsou při sběru vybaveni dvěma pytli: jedním pytlem na zralé třešne a druhým na přezrálé, poškozené a nedozrálé kávové třešně.
Zpracování - Třešně se promývají pomocí afrických pracích technik, které pomáhají roztřídit plovoucí a nerozvinutá zrna od hustších a rozvinutějších kávových rzn. Kvalitní zrna jsou poté 12 hodin fermentována a poté se ještě na přibližně 12 hodin namáčí v čisté tekoucí vodě.
Sušení - Káva se suší na krytých vyvýšených lůžkách. Zpočátku musí být vrstva třešní tenká a s postupujícím sušením kávy lze tloušťku sušících se třešní zvětšovat. Sušení třešní může trvat 20-40 dní v závislosti na teplotách.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čerstvě pražená káva |
---|---|
Typ: | zrnková káva |
Pražení: | střední |
Použití: | espreso, skvělá s mlékem |
Příprava: | automatický kávovar, pákový kávovar, moka konvička, Aeropress |
Země původu: | Honduras |
Složení: | 100% Arabika |
Odrůda: | Catuai |
Poloha: | 1500 m.n.m. |
Zpracování: | naturální |
Chuťový profil: | mléčná čokoláda, rozinky, vanilka, tropické ovoce |
Farmář: | manželé Marysabel Caballero a Moisses Herrera |
Chuť kávy: | čokoládová, ovocná |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.