Honduras Caballero Colinas (limitka na espreso)

Kód: 061006
Doprava zdarma
Značka: Kava.cz
od 159 Kč / ks od 138,26 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Velmi sladká výběrová káva s krémovým tělem a chutí tropického ovoce, mléčné čokolády, vanilky a rozinek. 

Detailní informace

Hmotnost: 125 g (espreso)
Skladem (8 ks) | 061006
Můžeme doručit do: 7.12.2022
159 Kč / ks
138,26 Kč bez DPH
Hmotnost: 250 g (espreso)
Skladem (6 ks) | 061007
Můžeme doručit do: 7.12.2022
299 Kč / ks
260 Kč bez DPH
Hmotnost: 1 kg (espreso)
Skladem (1 ks) | 061005
Můžeme doručit do: 7.12.2022
897 Kč / ks
780 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Velmi sladká naturálně zpracovaná káva s krásným krémovým tělem a chutí tropického ovoce, mléčné čokolády, vanilka a rozinek. Káva má nízkou až střední aciditu a je dominantně sladká.

Původ:

Marysabel Caballero a její manžel Moises Herrera obhospodařují více než 200 hektarů půdy osázené kávou. Jsou druhou a třetí generací pěstitelů kávy a byli mnohokrát oceněni za své úsilí o rozvoj kvality kávy v Hondurasu. Investují značné množství času a prostředků do nového vybavení, výsadby nových odrůd kávy, či ke zlepšování půdy na svých farmách.

Proces:

Sběr - Třešně jsou sbírány ručně, aby byla zaručena co nejvyšší kvalita. Všichni sběrači jsou při sběru vybaveni dvěma pytli: jedním pytlem na zralé třešne a druhým na přezrálé, poškozené a nedozrálé kávové třešně. 

Zpracování - Třešně se promývají pomocí afrických pracích technik, které pomáhají roztřídit plovoucí a nerozvinutá zrna od hustších a rozvinutějších kávových rzn. Kvalitní zrna jsou poté 12 hodin fermentována a poté se ještě na přibližně 12 hodin namáčí v čisté tekoucí vodě.

Sušení - Káva se suší na krytých vyvýšených lůžkách. Zpočátku musí být vrstva třešní tenká a s postupujícím sušením kávy lze tloušťku sušících se třešní zvětšovat. Sušení třešní může trvat 20-40 dní v závislosti na teplotách.

Doplňkové parametry

Kategorie: Čerstvě pražená káva
Typ: zrnková káva
Pražení: střední
Použití: espreso, skvělá s mlékem
Příprava: automatický kávovar, pákový kávovar, moka konvička, Aeropress
Země původu: Honduras
Složení: 100% Arabika
Odrůda: Catuai
Poloha: 1500 m.n.m.
Zpracování: naturální
Chuťový profil: mléčná čokoláda, rozinky, vanilka, tropické ovoce
Farmář: manželé Marysabel Caballero a Moisses Herrera
Chuť kávy: čokoládová, ovocná

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: