Vítejte na novém e-shopu KAVA.CZ. Prosíme naše zákazníky o novou registraci na našich stránkách. Děkujeme.

AeroPress

Nejprodávanější

AeroPress Aerobie
829 Kč –24 %
AeroPress Aerobie
Skladem (> 6)
Kód: 062040
Původně: 829 Kč  (–24 %)
629 Kč
Detail
able disk for aeropress
 
399 Kč
Detail
able disk fine for aeropress
 
399 Kč
Detail
papirove filtry pro aeropress aerobie 350 ks
Papírové filtry pro AeroPress 350 ks
Skladem (> 6)
Kód: 062043
 
129 Kč
Detail
4 položek celkem
AeroPress Aerobie
829 Kč –24 %
AeroPress Aerobie
Skladem (> 6 ks)
629 Kč

AeroPress Aerobie je geniálně jednoduchý, odolný kávovar. Výborný společník na cesty.

Kód: 062040
able disk for aeropress
399 Kč

Hustota filtru pro Aeropress Able Standard je podobná papírovému filtru, na rozdíl od něj však do kávy nepřenáší žádnou nežádanou příchuť. Benefitem je také plnější tělo kávy.

Kód: 062045
able disk fine for aeropress
399 Kč

Filtr do Aeropressu Able Fine je jemný nerezový filtr pro opakované použití a má přibližně o 30 % hustší síto než verze Standard.

Kód: 062044
papirove filtry pro aeropress aerobie 350 ks
129 Kč

Schválně, jak dlouho vám vydrží balení 350 papírových filtrů do Aeropressu. Týden, měsíc?

Kód: 062043

Aeropress je lehký, přenostný a odolný. Díky snadné manipulaci si připravíte skvělou kávu kdekoli. Navíc si můžete hrát s hrubostí namletí a dobou extrakce a najít tak přípravu, která vám chutná nejvíce. Velikou výhodou je snadná údržba. 

Aeropress vs. espresso

Kávovary využívají tlaku 9 barů pro přípravu správného espressa. Aeropress umí pouze 0,7 barů. Z Aeropressu si tedy nepřipravíte to pravé espresso. Ovšem mnoho lidí hodnotí kávu z Aeropressu stejně, nebo dokonce více chutnou než espresso. Můžete také využít pro přípravu kávových nápojů, kde jako žáklad slouží právě espresso.  

Aeropress vs Frenchpress.

Příprava kávy v Aeropressu je rychlejší, můžete experimentovat s hrubostí mletí i dobou extrakce kávy. Papírový filtr a jemný nerezový lépe odextrahuje sedliny.

Zajímavosti o Aeropressu:

  • v přípravě kávy v Aeropressu se pořádá i mistrovství světa -  W.A.C. (World Aeropress Championship). Soutěže se účastní několik tisíc soutěžících z více než šedesáti zemí světa!
  • výsledná káva má nižší aciditu a díky poměrně velkému tlaku získává také hodně chuťových esencí
  • kávu lze připravit dvěma způsoby: tradiční a obrácenou metodou 
  • Aeropress vyvinul v roce 2005 Alan Adler, ve společnosti Aerobie, která se mimojiné zabývá výrobou plaveckých brýlí a létajících talířů. 

Příprava kávy v Aerorpessu klasickou metodou:

  1. Propláchněte papírový filtr (nebo použijte nerezový), vložte do sítka a zašroubujte.
  2. Přiložte Aeropress filtrem na šálek.
  3. Vsypte namletou kávu.
  4. Zalijte horkou vodou.
  5. Promíchejte, vsuňte píst a pomalu stlačte.

Příprava kávy v Aeropressu obrácenou metodou:

  1. Propláchněte papírový filtr (nebo použijte nerezový).
  2. Vsuňte píst a postavně Aeropress pístem vzhůru.
  3. Vsypte kávu a zalijte trochou horké vody. Vše důkladně promíchtejte.
  4. Dolijte zbytek vody a nechte extrahovat cca 30 vteřin.
  5. Zašroubujte, ryhle Aeropress otočtě a píst pomalu stlačte až dolu.