AeroPress

AeroPress Aerobie je geniálně jednoduchý, odolný kávovar. Výborný společník na cesty.

AeroPress Aerobie Go je geniálně jednoduchá, odolná a kompaktní cestovní verze jednoho z nejpopulárnějších kávovarů na světě. AeroPress Go je včetně veškerého příslušenství...

AeroPress Aerobie sada s praktickým modrým pytlíkem. Stačí se sbalit a vyrazit.
Aeropress je lehký, přenostný a odolný. Díky snadné manipulaci si připravíte skvělou kávu kdekoli. Navíc si můžete hrát s hrubostí namletí a dobou extrakce a najít tak přípravu, která vám chutná nejvíce. Velikou výhodou je snadná údržba.
Aeropress vs. espresso
Kávovary využívají tlaku 9 barů pro přípravu správného espressa. Aeropress umí pouze 0,7 barů. Z Aeropressu si tedy nepřipravíte to pravé espresso. Ovšem mnoho lidí hodnotí kávu z Aeropressu stejně, nebo dokonce více chutnou než espresso. Můžete také využít pro přípravu kávových nápojů, kde jako žáklad slouží právě espresso.
Aeropress vs Frenchpress.
Příprava kávy v Aeropressu je rychlejší, můžete experimentovat s hrubostí mletí i dobou extrakce kávy. Papírový filtr a jemný nerezový lépe odextrahuje sedliny.
Zajímavosti o Aeropressu:
- v přípravě kávy v Aeropressu se pořádá i mistrovství světa - W.A.C. (World Aeropress Championship). Soutěže se účastní několik tisíc soutěžících z více než šedesáti zemí světa!
- výsledná káva má nižší aciditu a díky poměrně velkému tlaku získává také hodně chuťových esencí
- kávu lze připravit dvěma způsoby: tradiční a obrácenou metodou
- Aeropress vyvinul v roce 2005 Alan Adler, ve společnosti Aerobie, která se mimojiné zabývá výrobou plaveckých brýlí a létajících talířů.
Příprava kávy v Aerorpessu klasickou metodou:
- Propláchněte papírový filtr (nebo použijte nerezový), vložte do sítka a zašroubujte.
- Přiložte Aeropress filtrem na šálek.
- Vsypte namletou kávu.
- Zalijte horkou vodou.
- Promíchejte, vsuňte píst a pomalu stlačte.
Příprava kávy v Aeropressu obrácenou metodou:
- Propláchněte papírový filtr (nebo použijte nerezový).
- Vsuňte píst a postavně Aeropress pístem vzhůru.
- Vsypte kávu a zalijte trochou horké vody. Vše důkladně promíchtejte.
- Dolijte zbytek vody a nechte extrahovat cca 30 vteřin.
- Zašroubujte, ryhle Aeropress otočtě a píst pomalu stlačte až dolu.