Vacuum pot
Stránka 1 z 1 -
4 položek celkem
Vacuum pot, nebo-li vakuový kávovar či sifon je kávovar pro skutečné fajnšmekry, kteří si potrpí na velmi jemnou kávu bez jakékoli sedliny. Ačkoli vypadá na první pohled příprava kávy ve vacuum potu složitě, není to až tak dramatické, i když na každodenní přípravu rychlého kafe to určitě není. Vacuum pot bychom doporučili jako alternativu pro kavárny, které chtějí svým zákazníkům nabídnout něco extra. Domů se vacuum pot hodí také, ale spíš až jako druhý nebo třetí typ kávovaru, který vytáhnete s oblibou, pokud přijde návštěva nebo se budete chtít na moment zastavit a vyrelaxovat.
Jak připravit kávu ve Vacuum potu?
- Do spodní baňky nalijte už vroucí vodu
- Nasaďte na hrdlo horní část.
- Zapalte kahan, po chvíli díky přetlaku voda vytoupá do horní baňky.
- Vsypte kávu, zamíchtejte a zhruba dvě minuty nechte extrahovat.
- Vypněte kahan, díky podtlaku káva proteče do spodní baňky.
- Můžete servírovat.