Cold Brew
Přípravou kávy metodou Cold Brew vytáhnete z kávy ty nejlepší chutě a vůně. Protože káva vůbec nepřijde do styku s horkou vodou, bude mít nižší aciditu. Doba extrakce trvá od 12 do 24 hodin. Pro tuto přípravu se používá nahrubo mletá káva. Více informací níže.
Asobu KB900 je je univerzální kávovar pro přípravu coldbrew kávy, filtrované kávy nebo třeba čaje. Kávovar slouží také jako termoska, která uchová...
Asobu KB900 je je univerzální kávovar pro přípravu cold brew kávy, filtrované kávy nebo třeba čaje. Kávovar slouží také jako termoska, která...
Tento lehký cold brew kávovar je vyroben z borosilikátového skla a je odolný vůči teplotním šokům. Krásný geometrický tvar mu dodává estetiku pro...
Tento lehký cold brew kávovar je vyroben z borosilikátového skla a je odolný vůči teplotním šokům. Krásný geometrický tvar mu dodává estetiku pro...
Elegantní lahev od Hario pro přípravu Cold Brew v barvě světlé kávy.
Asobu KB900 je je univerzální kávovar pro přípravu coldbrew kávy, filtrované kávy, nebo třeba čaje. Kávovar slouží také jako termoska, která uchová...
Elegantní lahev od Hario pro přípravu Cold Brew v tmavě hnědé barvě.
Rozdíl mezi Cold Brew a ledovou kávou
Cold Brew je způsob přípravy pomalou extrakcí. To znamená, že se káva zalije vodou s pokojovou teplotou. Zatímco příprava ledové kávy spočívá ve zchlazení teplého espressa pomocí ledových kostek, případně extrakce přímo na led. Chuť Cold Brew bude bohatější a jemnější.
Výhody Cold Brew
- Snadná příprava
- Výrazná chuť
- Dlouho vydrží (v lednici až několik dní)
Jak připravit kávu v Cold Brew?
- Namelte kávu nahrubo.
- Vsypte kávu do nádobky v poměru 1 díl kávy na 10 dílů vody a zalijte filtrovanou vodou o pokojové teplotě.
- Nechte louhovat 16 - 24 hodin v lednici.
- Vytáhněte sítko (džbán nebo lahev na Cold Brew od značky Hario), nebo slijte kávu (kávovary Asobu).
- Vychutnejte si jedinečnou chuť.
Pozor! Kvalita vody hraje v přípravě Cold Brew výraznou roli. Doporučujeme vodu před zalitím kávy přefiltrovat.
Můžete experimentovat s přípravou kávových nápojů přidáním ledu, sodovky, toniku, nebo mléka.