Cold Brew
Nejprodávanější




Asobu KB900 je je univerzální kávovar pro přípravu coldbrew kávy, filtrované kávy, nebo třeba čaje. Kávovar slouží také jako termoska, která uchová nápoj studený nebo...

Asobu KB900 je je univerzální kávovar pro přípravu coldbrew kávy, filtrované kávy nebo třeba čaje. Kávovar slouží také jako termoska, která uchová nápoj studený nebo...

Asobu KB900 je je univerzální kávovar pro přípravu coldbrew kávy, filtrované kávy, nebo třeba čaje. Kávovar slouží také jako termoska, která uchová nápoj studený nebo...
Přípravou kávy metodou Cold Brew vytáhnete z kávy ty nejlepší chutě a vůně. Protože káva vůbec nepřijde do styku s horkou vodou, bude mít nižší aciditu. Doba extrakce trvá od 16 do 24 hodin. Pro tuto přípravu se používá nahrubo mletá káva. Pokud použijete jemně namletou, bude vaše káva mít kyselou chuť.
Rozdíl mezi Cold Brew a ledovou kávou
Cold Brew je způsob přípravy pomalou extrakcí. To znamená, že se káva zalije vodou s pokojovou teplotou. Zatímco příprava ledové kávy spočívá ve zchlazení teplého espressa pomocí ledových kostek, případně extrakce přímo na led. Chuť Cold Brew bude bohatější a jemnější.
Výhody Cold Brew
- Rychlá příprava
- Výrazná chuť
- Dlouho vydrží (v lednici až deset dní)
Jak připravit kávu v Cold Brew?
- Namelte kávu nahrubo.
- Vsypte do nádobky, nebo Asobu kávovaru a zalijte filtrovanou vodou o pokojové teplotě.
- Nechte louhovat 16 - 24 hodin v lednici.
- Vytáhněte sítko (džbán nebo lahev na Cold Brew od značky Hario), nebo slijte kávu (kávovary Asobu).
- Vyhutnejte si jedinečnou chuť.
Pozor! Kvalita vody hraje v přípravě Cold Brew výraznou roli. Doporučujeme vodu přefiltrovat.
Můžete experimentovat s přípravou kávvoých nápojů přidáním ledu a mléka.