Káva z French pressu

French press je konvička vhodná pro přípravu kávy, ale také čajů a bylinných nálevů. Způsob přípravy je velmi jednoduchý. Po zalití kávy se pomocí stlačení jemného nerezového sítka mechanicky oddělí sediment (lógr) od nápoje.

Doporučujeme vám vyzkoušet různé časy extrakce a různé hrubosti mletí u různých káv. Můžete tak nalézt svůj šálek kávy.

 Jak připravit kávu ve French pressu?

  1. Uvařte si vodu a nechte chvilku odstát.
  2. Vypláchněte French press teplou vodou.
  3. Nasypte kávu, čaj nebo bylinky do nádobky. Kávu namelte nahrubo - asi jako cukr krystal
  4. Zalijte obsah ve French pressu jen tak, aby byl pod hladinou vody a nechte chvilku pracovat.
  5. Dolijte zbytek vody a zamíchejte.
  6. Vsaďte sítko na pístu aby neunikalo teplo.
  7. Po cca 4 minutách stlačte, můžete servírovat do šálků.

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení