Káva z French pressu

French press je konvička vhodná pro přípravu kávy, ale také čajů a bylinných nálevů. Způsob přípravy je velmi jednoduchý. Po zalití kávy se pomocí stlačení jemného nerezového sítka mechanicky oddělí sediment (lógr) od nápoje.

Doporučujeme vám vyzkoušet různé časy extrakce a různé hrubosti mletí u různých káv. Můžete tak nalézt svůj šálek kávy.

 Jak připravit kávu ve French pressu?

  1. Uvařte si vodu a nechte chvilku odstát.
  2. Vypláchněte French press teplou vodou.
  3. Nasypte kávu, čaj nebo bylinky do nádobky. Kávu namelte nahrubo - asi jako cukr krystal
  4. Zalijte obsah ve French pressu jen tak, aby byl pod hladinou vody a nechte chvilku pracovat.
  5. Dolijte zbytek vody a zamíchejte.
  6. Vsaďte sítko na pístu aby neunikalo teplo.
  7. Po cca 4 minutách stlačte, můžete servírovat do šálků.