Black Star Kolumbie El Embrujo 250 g (espreso)

Výběrová kolumbijská káva s chutí třešní, hořké čokolády, jahod a švestek. Praženo na espreso.

Dostupnost Vyprodáno
Možnosti doručení
Kód: 066057
335 Kč / ks 299,11 Kč bez DPH 134 Kč / 100 g
Black Star Kolumbie El Embrujo 250 g (espreso)
Black Star Kolumbie El Embrujo 250 g (espreso)
Espreso 250g
Celý svět kávy na jednom místě
KAVA.CZ = celý kávový svět
Vybíráme pro vás ty NEJLEPŠÍ KÁVOVÉ ZNAČKY, čaje i čokolády.
Čerstvá káva každý týden
Kávu pražíme každý týden
Naší specialitou jsou VYLADĚNÉ ESPRESO SMĚSI a výběrové kávy.
Expresní doručení
Objednáte a zítra máte
DOPRAVA ZDARMA už od 1 kg čerstvě pražené kávy nebo 3000 Kč.
Fungujeme udržitelně
Fungujeme udržitelně
Točíme krabice, ne zákazníky! Rádi vám poradíme. Jsme vaši KÁVOŠI.

Výběrová kolumbijská káva El Embrujo pražena na espresso.

Naturálně zpracovaná káva odrůdy Colombia pochází z plantáže El Embrujo farmáře Ignacia Rodrigueze.  Plantáž leží v oblasti Caldas v nadmořské výšce 1900 metrů.

Název "embrujo" pochází ze španělského slova "kouzlo". Majitel farmy Ignácio věří, že s jeho výběrovou kávou najdete kouzlo kávy v každém šálku. Je to i díky zpracování, kdy se kávové třesně sbírají i třídí ručně. Poté se fermentují 36 až 120 hodin a pak suší při teplotě nižší než 40 °C po dobu přibližně 140 hodin.

 

Chuťový profil: třešně, hořká čokoláda, švestky, jahody

Farma: El Embrujo

Odrůda: Colombia

Způsob zpracování: naturální

Nadmořská výška plantáže: 1900 m n.m.

Balení: káva zrnková

 

Příběh této rodinné farmy začíná v roce 1969, kdy byl mladý student z Manizales, Don Octavio Rodríguez, přeložen do regionu Coffee Triangle, aby zde dokončil své lékařské studium v terénu. Syn pěstitele kávy z Valle del Cauca, Don Octavio, vyrůstal obklopen kávovníky a v rytmu sklizní. Zamilován do těchto nových krajů a jejich kávových scenérií se rozhodl koupit La Palmeru, farmu o rozloze 6 ha. Díky své vášni a vynikající správě farmu rozšiřoval sklizeň po sklizni, až dosáhla současné rozlohy 161 hektarů, z nichž 135 hektarů je určeno pro produkci kávy a zbytek je udržován jako rezervace a oblast ochrany životního prostředí. Lékař, ředitel nemocnice, pěstitel kávy, manžel a otec, Don Octavio vždy věděl, že oddanost a vášeň jsou klíčovými faktory všech lidských dobrodružství.

Nyní v rukou další generace, vedená jeho synem Ignaciem, se Hacienda La Palmera věnuje produkci vysoce kvalitní kávy. Ignacio se zaměřuje na přirozeně zpracovávané kávy, konzistenci šálků a přechod od tradičního zemědělství ke specializované produkci s důrazem na kvalitu. Ignacio vybudoval cuppingovou laboratoř a mikrobiologickou laboratoř, aby lépe porozuměl procesu na biologické úrovni a nakonec zlepšil své zpracování pro konzistenci a chuť.

La Palmera zaměstnává celoročně 48 žen. Tyto ženy, z nichž mnohé jsou svobodné matky podporující své rodiny, ručně třídí třešně, aby zajistily, že jsou zpracovávány pouze vysoce kvalitní, zralé třešně. Tento krok je klíčový před fermentací a sušením.

Od kávové dužiny po vodu použitou k mytí kávy, Ignacio recykluje co nejvíce, redukuje odpad a zaměřuje se na udržitelné praktiky. Navíc je veškerá zpracovatelská infrastruktura poháněna obnovitelnou energií ze solárních panelů.

Okamžitě jsme se zamilovali do názvů šarží pro jejich zpracovatelské profily: Čarodějnice, Kouzelník a Šaman (každý se liší stylem fermentace). Dokonce i jejich zastřešující kávová společnost má zábavný název, Cafe Embrujo (volně přeloženo jako "očarovaná káva").

Ignacio platí nadprůměrné ceny za sběr, aby zajistil, že budou dodány pouze zralé třešně. Po dodání jsou třešně plaveny a poté ručně tříděny, aby se odstranily poškozené nebo nezralé. Po třídění tato šarže fermentovala přibližně 35-40 hodin aerobně. Během této doby zpracovatelský tým monitoruje brix, TDS a pH, aby zajistil opakovatelné a ideální výsledky. Po dokončení fermentace jsou třešně sušeny v silech při teplotách pod 38 °C. Tato sila mají 3 patra a každé má ramena, která třešně promíchávají, aby se sušily rovnoměrně.

Doplňkové parametry

Kategorie: Výběrová káva
Typ: čerstvě pražená zrnková káva
Pražení: střední
Příprava: automatický kávovar, pákový kávovar, moka konvička, Aeropress
Země původu: Kolumbie
Složení: 100% Arabika
Odrůda: Colombia
Poloha: 1900 m.n.m.
Zpracování: naturální
Chuťový profil: hořká čokoláda, třešně, švestky, jahody
Acidita: střední
Chuť kávy: čokoládová, ovocná

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: