Black Star Kolumbie El Embrujo 250 g (espreso)
Výběrová kolumbijská káva s chutí třešní, hořké čokolády, jahod a švestek. Praženo na espreso.




Výběrová kolumbijská káva El Embrujo pražena na espresso.
Naturálně zpracovaná káva odrůdy Colombia pochází z plantáže El Embrujo farmáře Ignacia Rodrigueze. Plantáž leží v oblasti Caldas v nadmořské výšce 1900 metrů.
Název "embrujo" pochází ze španělského slova "kouzlo". Majitel farmy Ignácio věří, že s jeho výběrovou kávou najdete kouzlo kávy v každém šálku. Je to i díky zpracování, kdy se kávové třesně sbírají i třídí ručně. Poté se fermentují 36 až 120 hodin a pak suší při teplotě nižší než 40 °C po dobu přibližně 140 hodin.
Chuťový profil: třešně, hořká čokoláda, švestky, jahody
Farma: El Embrujo
Odrůda: Colombia
Způsob zpracování: naturální
Nadmořská výška plantáže: 1900 m n.m.
Balení: káva zrnková
Příběh této rodinné farmy začíná v roce 1969, kdy byl mladý student z Manizales, Don Octavio Rodríguez, přeložen do regionu Coffee Triangle, aby zde dokončil své lékařské studium v terénu. Syn pěstitele kávy z Valle del Cauca, Don Octavio, vyrůstal obklopen kávovníky a v rytmu sklizní. Zamilován do těchto nových krajů a jejich kávových scenérií se rozhodl koupit La Palmeru, farmu o rozloze 6 ha. Díky své vášni a vynikající správě farmu rozšiřoval sklizeň po sklizni, až dosáhla současné rozlohy 161 hektarů, z nichž 135 hektarů je určeno pro produkci kávy a zbytek je udržován jako rezervace a oblast ochrany životního prostředí. Lékař, ředitel nemocnice, pěstitel kávy, manžel a otec, Don Octavio vždy věděl, že oddanost a vášeň jsou klíčovými faktory všech lidských dobrodružství.
Nyní v rukou další generace, vedená jeho synem Ignaciem, se Hacienda La Palmera věnuje produkci vysoce kvalitní kávy. Ignacio se zaměřuje na přirozeně zpracovávané kávy, konzistenci šálků a přechod od tradičního zemědělství ke specializované produkci s důrazem na kvalitu. Ignacio vybudoval cuppingovou laboratoř a mikrobiologickou laboratoř, aby lépe porozuměl procesu na biologické úrovni a nakonec zlepšil své zpracování pro konzistenci a chuť.
La Palmera zaměstnává celoročně 48 žen. Tyto ženy, z nichž mnohé jsou svobodné matky podporující své rodiny, ručně třídí třešně, aby zajistily, že jsou zpracovávány pouze vysoce kvalitní, zralé třešně. Tento krok je klíčový před fermentací a sušením.
Od kávové dužiny po vodu použitou k mytí kávy, Ignacio recykluje co nejvíce, redukuje odpad a zaměřuje se na udržitelné praktiky. Navíc je veškerá zpracovatelská infrastruktura poháněna obnovitelnou energií ze solárních panelů.
Okamžitě jsme se zamilovali do názvů šarží pro jejich zpracovatelské profily: Čarodějnice, Kouzelník a Šaman (každý se liší stylem fermentace). Dokonce i jejich zastřešující kávová společnost má zábavný název, Cafe Embrujo (volně přeloženo jako "očarovaná káva").
Ignacio platí nadprůměrné ceny za sběr, aby zajistil, že budou dodány pouze zralé třešně. Po dodání jsou třešně plaveny a poté ručně tříděny, aby se odstranily poškozené nebo nezralé. Po třídění tato šarže fermentovala přibližně 35-40 hodin aerobně. Během této doby zpracovatelský tým monitoruje brix, TDS a pH, aby zajistil opakovatelné a ideální výsledky. Po dokončení fermentace jsou třešně sušeny v silech při teplotách pod 38 °C. Tato sila mají 3 patra a každé má ramena, která třešně promíchávají, aby se sušily rovnoměrně.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Výběrová káva |
---|---|
Typ: | čerstvě pražená zrnková káva |
? Složení: | 100% Arabika |
Odrůda: | Colombia |
Země původu: | Kolumbie |
Stupeň pražení: | střední |
Acidita: | střední |
Chuť: | čokoládová, ovocná |
Chuťový profil: | hořká čokoláda, třešně, švestky, jahody |
Příprava: | Automatický kávovar, Pákový kávovar, Moka konvička, AeroPress |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.