Čerstvě pražená káva
Čerstvá káva je hezky šťavnatá. Má výraznou, plnou chuť a intenzivní vůni. To ale neznamená, že je nejlepší pít ji hned po upražení. Káva totiž ještě nějaký čas zraje. Trochu jako víno. Trvá obvykle 3 až 10 dní, než káva vydechne. Obecně se říká, že zrnka na espreso chutnají nejlépe 7–14 dní po upražení a na filtr 3–10 dní. Vysokou kvalitu si nicméně káva drží i v dalších týdnech.
V kávoším gangu kávu pražíme každý týden, abyste ji měli vždy v co nejlepší kondici. Může se vám proto stát, že si na kávu chvilku počkáte, než ji pro vás upražíme. Vždy vás o tom budeme předem informovat.
Máte chuť na skvělou kávu? Pak si pohrajte s naším filrováním. Úplný základ je rozdělení kávy na espreso a na filtr. Dále si můžete vybrat ze čtyř různých druhů pražení, pěti základních chuťových profilů a dalších vlasností jako je acidita kávy, metoda zpracování nebo jednoduše podle toho, co za kávovar máte doma.
- Nemáte rádi kyselou kávu? Pak vybírejte střední nebo raději tmavší pražení a nízkou aciditu.
- Pokud milujete naopak ovocné tóny, máme pro vás kávy světleji pražené s vyšší kyselostí.
Řazení produktů
Výpis produktů
Holdujete spíše zemitějším kávám? Pak je Indie AA Bababudan ta správná volba. Má středně silné hutnější čokoládové tělo připomínající muffiny s...
Holdujete spíše zemitějším kávám? Pak je Indie AA Bababudan ta správná volba. Má středně silné hutnější čokoládové tělo připomínající muffiny s...
Vietnam Dak Lak je kofeinovou bombou, která vás po ránu doslova vystřelí z ponožek. Jeho intenzivní hořče oříškové tělo doplňuje chuť čerstvě...
S Indonésií E.K. Special E.L.B. je to jako s koprovkou, buď si jí zamilujete, nebo ji nenávidíte. Jak to u robusty bývá, není vůbec kyselá a má...
S Indonésií E.K. Special E.L.B. je to jako s koprovkou, buď si jí zamilujete, nebo ji nenávidíte. Jak to u robusty bývá, není vůbec kyselá a má...
Vietnam Dak Lak je kofeinovou bombou, která vás po ránu doslova vystřelí z ponožek. Jeho intenzivní hořče oříškové tělo doplňuje chuť čerstvě...
Ovládací prvky výpisu
Jak rychle vám káva zestárne doma, záleží především na tom, jak ji skladujete. Zamezte, aby se k ní dostal vzduch. Nedávejte ji do lednice, na slunce, ani na místa, kde by mohla nasát vlhkost a pachy z jiných potravin. Nechte ji buď v původní sáčku, pokud je uzavíratelný a neprůhledný, nebo si kupte nějakou vzduchotěsnou dózu.




