Čerstvě pražená káva
Čerstvá káva je hezky šťavnatá. Má výraznou, plnou chuť a intenzivní vůni. To ale neznamená, že je nejlepší pít ji hned po upražení. Káva totiž ještě nějaký čas zraje. Trochu jako víno. Trvá obvykle 3 až 10 dní, než káva vydechne. Obecně se říká, že zrnka na espreso chutnají nejlépe 7–14 dní po upražení a na filtr 3–10 dní. Vysokou kvalitu si nicméně káva drží i v dalších týdnech.
V kávoším gangu kávu pražíme každý týden, abyste ji měli vždy v co nejlepší kondici. Může se vám proto stát, že si na kávu chvilku počkáte, než ji pro vás upražíme. Vždy vás o tom budeme předem informovat.
Máte chuť na skvělou kávu? Pak si pohrajte s naším filrováním. Úplný základ je rozdělení kávy na espreso a na filtr. Dále si můžete vybrat ze čtyř různých druhů pražení, pěti základních chuťových profilů a dalších vlasností jako je acidita kávy, metoda zpracování nebo jednoduše podle toho, co za kávovar máte doma.
- Nemáte rádi kyselou kávu? Pak vybírejte střední nebo raději tmavší pražení a nízkou aciditu.
- Pokud milujete naopak ovocné tóny, máme pro vás kávy světleji pražené s vyšší kyselostí.
Řazení produktů
Výpis produktů
S Brazílií Santos prakticky nemůžete šlápnout vedle. Je totiž do puntíku chuťově vyvážená. Neucítíte v ní téměř žádnou kyselost, a nemá ani hořký...
Káva Honduras SHG San José Maresol je převážně sladká jako zralé meruňky a jablka, hodně voňavá po divokých růžích a mandarinkách a v dochuti díky...
Kolumbie Supremo má na latinskoamerickou kávu překvapivě plné a smetanové tělo. Ucítíte v ní převážně vlašské oříšky a sladký karamel, ale jde i...
S Brazílií Santos prakticky nemůžete šlápnout vedle. Je totiž do puntíku chuťově vyvážená. Neucítíte v ní téměř žádnou kyselost, a nemá ani hořký...
Brazílie Fazenda Lagoa patři mezi nejuniverzálnější a dlouhodobě nejoblíbenější kávy. Není ani hořká, ani kyselá. Má hezky intenzivní...
Brazílie Cerrado Dulce je láska na první srknutí pro všechny čokokávoholiky. Sametové a hutné čokoládové tělo, které v chuti výrazně převládá,...
Peru SHG je ideální volbou pro všechny, kteří mají rádi jemnou a sladší kávu bez ovocných tónů. Na první srknutí chutná jako čokoládový dort a...
Guatemala Maragogype vás překvapí nejen obřími kávovými zrnky, ale také intenzivní vůní sladkého koření a netradiční kouřovou dochutí. Má jemně...
Podzim v šálku, tak by se dala popsat Papua Nová Guinea Sigri. Má čokoládovo-oříškové tělo s lehce kouřovým nádechem, je hezky sladká po karamelu a...
Brazílie Fazenda Lagoa patři mezi nejuniverzálnější a dlouhodobě nejoblíbenější kávy. Není ani hořká, ani kyselá. Má hezky intenzivní...
Na Etiopii Okoluu si nejvíce pochutnají ti, kteří mají rádi kyselejší kafíčka. Je svěží, má lehoučké čajové tělo a výrazně citrusovou chuť, kterou...
Etiopie Sidamo patří do kategorie káv, které můžete pít každý den a jen tak vás neomrzí. Má lehoučké tělo chuťově do černého čaje, jemnou...
Jak rychle vám káva zestárne doma, záleží především na tom, jak ji skladujete. Zamezte, aby se k ní dostal vzduch. Nedávejte ji do lednice, na slunce, ani na místa, kde by mohla nasát vlhkost a pachy z jiných potravin. Nechte ji buď v původní sáčku, pokud je uzavíratelný a neprůhledný, nebo si kupte nějakou vzduchotěsnou dózu.




