Čerstvě pražená káva
Čerstvá káva je hezky šťavnatá. Má výraznou, plnou chuť a intenzivní vůni. To ale neznamená, že je nejlepší pít ji hned po upražení. Káva totiž ještě nějaký čas zraje. Trochu jako víno. Trvá obvykle 3 až 10 dní, než káva vydechne. Obecně se říká, že zrnka na espreso chutnají nejlépe 7–14 dní po upražení a na filtr 3–10 dní. Vysokou kvalitu si nicméně káva drží i v dalších týdnech.
V kávoším gangu kávu pražíme každý týden, abyste ji měli vždy v co nejlepší kondici. Může se vám proto stát, že si na kávu chvilku počkáte, než ji pro vás upražíme. Vždy vás o tom budeme předem informovat.
Máte chuť na skvělou kávu? Pak si pohrajte s naším filrováním. Úplný základ je rozdělení kávy na espreso a na filtr. Dále si můžete vybrat ze čtyř různých druhů pražení, pěti základních chuťových profilů a dalších vlasností jako je acidita kávy, metoda zpracování nebo jednoduše podle toho, co za kávovar máte doma.
- Nemáte rádi kyselou kávu? Pak vybírejte střední nebo raději tmavší pražení a nízkou aciditu.
- Pokud milujete naopak ovocné tóny, máme pro vás kávy světleji pražené s vyšší kyselostí.
Řazení produktů
Výpis produktů
Brazílie Fazenda Lagoa patři mezi nejuniverzálnější a dlouhodobě nejoblíbenější kávy. Není ani hořká, ani kyselá. Má hezky intenzivní...
Brazílie Fazenda Lagoa patři mezi nejuniverzálnější a dlouhodobě nejoblíbenější kávy. Není ani hořká, ani kyselá. Má hezky intenzivní...
Brazílie Cerrado Dulce je láska na první srknutí pro všechny čokokávoholiky. Sametové a hutné čokoládové tělo, které v chuti výrazně převládá,...
Brazílie Cerrado Dulce je láska na první srknutí pro všechny čokokávoholiky. Sametové a hutné čokoládové tělo, které v chuti výrazně převládá,...
Podzim v šálku, tak by se dala popsat Papua Nová Guinea Sigri. Má čokoládovo-oříškové tělo s lehce kouřovým nádechem, je hezky sladká po karamelu a...
Kolumbie Villa Betulia chutná sametově jemně a má hezky plné tělo. Na první doušek je lehce kyselá po angreštu, ale postupně se vám začne na jazyku...
Djimmah Jasmine potěší zejména všechny milovníky klasických květinových Etiopií. Je lehká, má velmi jemné tělo a krásně voní po jasmínu....
Djimmah Jasmine potěší zejména všechny milovníky klasických květinových Etiopií. Je lehká, má velmi jemné tělo a krásně voní po jasmínu....
Brazílie Jaguara je intenzivně čokoládová přesně, jak byste u brazilské kávy čekali. Překvapí ale sladkou a zároveň svěží chutí broskví a...
Etiopie Bule Hora je krásně smetanově jemná a zároveň díky naturálnímu zpracování šťavnatá a plná ovoce, ale ne příliš kyselá. V dochuti jde i...
Na Etiopii Okoluu si nejvíce pochutnají ti, kteří mají rádi kyselejší kafíčka. Je svěží, má lehoučké čajové tělo a výrazně citrusovou chuť, kterou...
Kolumbie El Encanto je typická naturální káva. Sladká jako lžička jako od medu, se středním tělem a plná ovoce. Při prvním srknutí na jazyku...
Jak rychle vám káva zestárne doma, záleží především na tom, jak ji skladujete. Zamezte, aby se k ní dostal vzduch. Nedávejte ji do lednice, na slunce, ani na místa, kde by mohla nasát vlhkost a pachy z jiných potravin. Nechte ji buď v původní sáčku, pokud je uzavíratelný a neprůhledný, nebo si kupte nějakou vzduchotěsnou dózu.




