Čerstvě pražená káva
Čerstvá káva je hezky šťavnatá. Má výraznou, plnou chuť a intenzivní vůni. To ale neznamená, že je nejlepší pít ji hned po upražení. Káva totiž ještě nějaký čas zraje. Trochu jako víno. Trvá obvykle 3 až 10 dní, než káva vydechne. Obecně se říká, že zrnka na espreso chutnají nejlépe 7–14 dní po upražení a na filtr 3–10 dní. Vysokou kvalitu si nicméně káva drží i v dalších týdnech.
V kávoším gangu kávu pražíme každý týden, abyste ji měli vždy v co nejlepší kondici. Může se vám proto stát, že si na kávu chvilku počkáte, než ji pro vás upražíme. Vždy vás o tom budeme předem informovat.
Máte chuť na skvělou kávu? Pak si pohrajte s naším filrováním. Úplný základ je rozdělení kávy na espreso a na filtr. Dále si můžete vybrat ze čtyř různých druhů pražení, pěti základních chuťových profilů a dalších vlasností jako je acidita kávy, metoda zpracování nebo jednoduše podle toho, co za kávovar máte doma.
- Nemáte rádi kyselou kávu? Pak vybírejte střední nebo raději tmavší pražení a nízkou aciditu.
- Pokud milujete naopak ovocné tóny, máme pro vás kávy světleji pražené s vyšší kyselostí.
Řazení produktů
Výpis produktů
Dvě výběrové kávy (2×250 g zrnek) z pražírny Black Star zabalené v krásné dárkové krabičce. Obě pražené středně světle pro přípravu espresa. Voňavý...
Ochutnejte Vánoce. Každý doušek této kolumbijské limitky chutná jako ty nejhezčí sváteční okamžiky – chvíle, kdy se zastavíte, kolem vás voní...
Kolumbie Villa Betulia chutná sametově jemně a má hezky plné tělo. Na první doušek je lehce kyselá po angreštu, ale postupně se vám začne na jazyku...
Brazílie Jaguara je intenzivně čokoládová přesně, jak byste u brazilské kávy čekali. Překvapí ale sladkou a zároveň svěží chutí broskví a...
Dvě výběrovky (2×250 g zrnek) z pražírny Black Star zabalené v dárkové krabičce. Obě pražené světle pro přípravu filtrované kávy. Voňavý dárek pod...
Peru Gregoria Miranda Huaman je nejsladší espreso v kávoší nabídce. Chutná jako lžička od medu. Doslova. Ucítíte v něm datle, zralé tmavé švestky a...
Představte si zimní pouť, je vám 5, všude svítí barevná světýlka, voní pomeranče a vy se cpete cukrovou vatou, rozinkami v medu a spoustou...
Pořádně šťavnaté, kyselé výběrové kafíčko plné ovoce, to je Kolumbie Patio Bonito. Chutná jako pomerančový džus, chvílemi jde i malinko do hořka –...
Peru Gregoria Miranda Huaman je nejsladší espreso v kávoší nabídce. Chutná jako lžička od medu. Doslova. Ucítíte v něm datle, zralé tmavé švestky a...
Kiamabara je perfektně chuťově vyvážená, lehká, svěží a šťavnatá Keňa, přesně tak jak má být. Mísí se v ní kyselost červeného rybízu s jemnou...
Na Etiopii Okoluu si nejvíce pochutnají ti, kteří mají rádi kyselejší kafíčka. Je svěží, má lehoučké čajové tělo a výrazně citrusovou chuť, kterou...
Kolumbie El Encanto je typická naturální káva. Sladká jako lžička jako od medu, se středním tělem a plná ovoce. Při prvním srknutí na jazyku...
Jak rychle vám káva zestárne doma, záleží především na tom, jak ji skladujete. Zamezte, aby se k ní dostal vzduch. Nedávejte ji do lednice, na slunce, ani na místa, kde by mohla nasát vlhkost a pachy z jiných potravin. Nechte ji buď v původní sáčku, pokud je uzavíratelný a neprůhledný, nebo si kupte nějakou vzduchotěsnou dózu.




