XC Alchemy čokoláda k Whisky
Extra hořká 80% čokoláda z Ugandy a Madagaskaru s kořením a uzenou solí k whisky.




Zemitá, extra hořká 80% čokoláda z Ugandy a Madagaskaru s 23 druhy koření a uzenou mořskou solí Maldon promění pití whisky v nezaměnitelný zážitek. Doporučujeme ji snoubit se stařenými rašelinnými whisky s tóny kouře jako Adberg, Nika Yoichi, Laphroaigh.
Whisky s čokoládou si vychutnáte pohledem, vůní i chutí. Při servírování whisky zavěste podkovičku čokolády na okraj sklenice. Přivoňte. Ukousněte kousek čokolády a nechte ji pomalu rozplynout na jazyku. Teprve poté se napijte whisky.
Hmotnost 45 g (8 čokoládek)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
CHOCOALCHEMY
Čokolády z dílny xc alchemy jsou blend single origin čokolád, jejiž chuť je vyladěna kořením, bylinami, dřevem a solí. Unikátní metodu jak snoubit koření a čokoládu vytvořil čokoládový alchymista Daniel Syrový, který dokáže extrahovat jednotlivé chuťové tóny a vůně bylin, květin, koření a ty pak vkládá do čokolád a vytváří tak nové a dosud nepoznané chuťové zážitky.
“Jakým géniem může člověk být, je-li motivován touhou po potěšení. Skutečně, přes všechny naše vědecké a gastronomické poznatky nedokážou slova ni chemické vzorce vystihnout, proč čokoláda přináší nejen fantastické chuťové zážitky, ale i pocity blaženosti, štěstí a vzrušení. Čokoláda, to je takový sex na jazyku.”
Daniel Syrový, chocolate alchemist