Káva na led a cold brew
Ledová káva je v podstatě klasické espreso, do kterého jen přidáte led, případně ho můžete připravit rovnou na ledu (nechat ho na něj překapat při přípravě). Cold Brew se říká pomalu filtrované kávě – kávu zalijete vodou o pokojové teplotě a necháte ji louhovat v lednici 12 až 24 hodin. Do obou nápojů můžete přidat mléko, různé sirupy, citron, či limetku, a namíchat si tak z nich některý z populární kávových koktejlů.
- Pro přípravu ledové kávy a cold brew se nejvíce hodí světle až středně pražená 100% Arabiky. Robusta a tmavší kávy mohou zvlášť při pomalé přípravě filtrováním chutnat hořce.
- Doporučujeme také sáhnout po zrnkách s ovocnějším chuťovým profilem, který za studena hezky vynikne.
- U espresa počítejte, že ho led trochu zředí, proto je lepší vybírat chuťově plnější a výraznější kávy.
- Velký vliv na chuť výsledného nápoje má také voda. Vždy používejte filtrovanou a to i pro přípravu samotného ledu.

Plné čokoládové tělo, nasládlá chuť rozinek a zralých fíků, svěžest jahod a podmanivá vůně skořice, takové je Peru Alto Pirias. Ať už na něj...

Plné čokoládové tělo, nasládlá chuť rozinek a zralých fíků, svěžest jahod a podmanivá vůně skořice, takové je Peru Alto Pirias. Ať už na něj...

Etiopie Djimmah Jasmine potěší zejména všechny milovníky klasických květinových Etiopií. Je lehká, má velmi jemné tělo a krásně voní po jasmínu....

Kolumbie La Maria chutná po létě. Je plná šťavnatého ovoce, od jablíček, přes hrušky, meruňky až po lesní plody, a navíc sladká po hnědém cukru a...

Kolumbie La Maria chutná po létě. Je plná šťavnatého ovoce, od jablíček, přes hrušky, meruňky až po lesní plody, a navíc sladká po hnědém cukru a...

Svěží, šťavnatá a plná ovoce, taková je Indonésie Frinsa. Kombinuje v sobě sladkost sušených jablíček, karamelu, borůvek, malin a jahod, kterou...

V Etiopii Banko Gotiti nehledejte typické květinové tóny, ani čajovou příchuť. Na etiopii je překvapivě ovocná po červeném ovoci a nektarinkách a v...

V Etiopii Banko Gotiti nehledejte typické květinové tóny, ani čajovou příchuť. Na etiopii je překvapivě ovocná po červeném ovoci a nektarinkách a v...

Výběrová káva. Višně, červená jablka, povidla a čokoláda. Praženo na espreso.

Výběrová káva. Višně, červená jablka, povidla a čokoláda. Praženo na espreso.

Etiopie Djimmah Jasmine potěší zejména všechny milovníky klasických květinových Etiopií. Je lehká, má velmi jemné tělo a krásně voní po jasmínu....

Nikaragua Parainema Rainforest je báječnou kombinací mléčné čokolády s pomerančem a tropickým ovocem, což v šálku trochu připomíná Arabesky....