Čerstvě pražená káva
Čerstvá káva je hezky šťavnatá. Má výraznou, plnou chuť a intenzivní vůni. To ale neznamená, že je nejlepší pít ji hned po upražení. Káva totiž ještě nějaký čas zraje. Trochu jako víno. Trvá obvykle 3 až 10 dní, než káva vydechne. Obecně se říká, že zrnka na espreso chutnají nejlépe 7–14 dní po upražení a na filtr 3–10 dní. Vysokou kvalitu si nicméně káva drží i v dalších týdnech.
V kávoším gangu kávu pražíme každý týden, abyste ji měli vždy v co nejlepší kondici. Může se vám proto stát, že si na kávu chvilku počkáte, než ji pro vás upražíme. Vždy vás o tom budeme předem informovat.
Máte chuť na skvělou kávu? Pak si pohrajte s naším filrováním. Úplný základ je rozdělení kávy na espreso a na filtr. Dále si můžete vybrat ze čtyř různých druhů pražení, pěti základních chuťových profilů a dalších vlasností jako je acidita kávy, metoda zpracování nebo jednoduše podle toho, co za kávovar máte doma.
- Nemáte rádi kyselou kávu? Pak vybírejte střední nebo raději tmavší pražení a nízkou aciditu.
- Pokud milujete naopak ovocné tóny, máme pro vás kávy světleji pražené s vyšší kyselostí.

Káva Královská volba je Svatý grál pro váš automatický kávovar. Vždy čerstvě napražená bez stopy kyselosti s chutí připomínající hořkou čokoládu s...

Čerstvě pražená Italská klasika je ideální káva do váš automat nebo moka konvičku. Intenzivní, kakaová s mandlovou dochutí. Při nákupu od 1 kg máte...

Brazílie Fazenda Lagoa patři mezi nejuniverzálnější a dlouhodobě nejoblíbenější kávy. Není ani hořká, ani kyselá. Má hezky intenzivní...

Brazílie Fazenda Lagoa patři mezi nejuniverzálnější a dlouhodobě nejoblíbenější kávy. Není ani hořká, ani kyselá. Má hezky intenzivní...

Po Barahoně z Dominikánské republiky sáhněte, pokud máte rádi sladké kávy. Je doslova jako cukrátko, minimálně kyselá, bez hořké dochuti a chutná...

Z Kostariky Tarazzu připravíte to nejvíce tip ťop chuťově vyvážené espreso. Ze začátku je lehce kyselá po citrónech, pomalu přechází do sladké...

Sedm Arabik z jihoamerických plantáží se spojilo do sametově jemného espresa bohaté chuti s lehkou kyselostí a čokoládovou dochutí. Při nákupu od 1...

Vynikající bezkofeinová zrnková káva pražena na espreso s plným tělem a mírnou kyselostí. V kávě poznáte chuť čokolády, lískových oříšků a mandlí,...

S Brazílií Santos prakticky nemůžete šlápnout vedle. Je totiž do puntíku chuťově vyvážená. Neucítíte v ní téměř žádnou kyselost, a nemá ani hořký...

Plné čokoládové tělo, nasládlá chuť rozinek a zralých fíků, svěžest jahod a podmanivá vůně skořice, takové je Peru Alto Pirias. Ať už na něj...

Etiopie Djimmah Jasmine potěší zejména všechny milovníky klasických květinových Etiopií. Je lehká, má velmi jemné tělo a krásně voní po jasmínu....

Čestné kávošské, že Peru Tres Mosqueteros je ta nejkakaovější káva, kterou jste kdy ochutnali. Má plné těžší tělo a hodně výraznou chuť, která jde...
Jak rychle vám káva zestárne doma, záleží především na tom, jak ji skladujete. Zamezte, aby se k ní dostal vzduch. Nedávejte ji do lednice, na slunce, ani na místa, kde by mohla nasát vlhkost a pachy z jiných potravin. Nechte ji buď v původní sáčku, pokud je uzavíratelný a neprůhledný, nebo si kupte nějakou vzduchotěsnou dózu.