Čerstvě pražená káva
Čerstvá káva je hezky šťavnatá. Má výraznou, plnou chuť a intenzivní vůni. To ale neznamená, že je nejlepší pít ji hned po upražení. Káva totiž ještě nějaký čas zraje. Trochu jako víno. Trvá obvykle 3 až 10 dní, než káva vydechne. Obecně se říká, že zrnka na espreso chutnají nejlépe 7–14 dní po upražení a na filtr 3–10 dní. Vysokou kvalitu si nicméně káva drží i v dalších týdnech.
V kávoším gangu kávu pražíme každý týden, abyste ji měli vždy v co nejlepší kondici. Může se vám proto stát, že si na kávu chvilku počkáte, než ji pro vás upražíme. Vždy vás o tom budeme předem informovat.
Máte chuť na skvělou kávu? Pak si pohrajte s naším filrováním. Úplný základ je rozdělení kávy na espreso a na filtr. Dále si můžete vybrat ze čtyř různých druhů pražení, pěti základních chuťových profilů a dalších vlasností jako je acidita kávy, metoda zpracování nebo jednoduše podle toho, co za kávovar máte doma.
- Nemáte rádi kyselou kávu? Pak vybírejte střední nebo raději tmavší pražení a nízkou aciditu.
- Pokud milujete naopak ovocné tóny, máme pro vás kávy světleji pražené s vyšší kyselostí.
Řazení produktů
Výpis produktů
Čerstvě pražená směs výběrových 100% Arabik speciálně laděná pro pákové kávovary. Při nákupu od 1 kg máte dopravu zdarma!
Dvě výběrové kávy (2×250 g zrnek) z pražírny Black Star zabalené v krásné dárkové krabičce. Obě pražené středně světle pro přípravu espresa. Voňavý...
Ochutnejte Vánoce. Každý doušek této kolumbijské limitky chutná jako ty nejhezčí sváteční okamžiky – chvíle, kdy se zastavíte, kolem vás voní...
Máte rádi tmavší filtr bez kyselých ovocných chutí? Takhle směs 100% Arabik je trefa do černého. Má plnější tělo, je výrazně hořká a chutná po...
Djimmah Jasmine potěší zejména všechny milovníky klasických květinových Etiopií. Je lehká, má velmi jemné tělo a krásně voní po jasmínu....
Djimmah Jasmine potěší zejména všechny milovníky klasických květinových Etiopií. Je lehká, má velmi jemné tělo a krásně voní po jasmínu....
Brazílie Jaguara je intenzivně čokoládová přesně, jak byste u brazilské kávy čekali. Překvapí ale sladkou a zároveň svěží chutí broskví a...
Představte si zimní pouť, je vám 5, všude svítí barevná světýlka, voní pomeranče a vy se cpete cukrovou vatou, rozinkami v medu a spoustou...
El Salvador Santa Ana sedne těm, kteří mají radši hořkou kávu, než kyselou. Má krémovější, ale ne příliš těžké tělo a ze začátku je hodně intezivně...
Finca Mierisch je naprosto typická Niakragua – vyvážená, lehce nahořklá, čokoládovo-oříšková káva se šmrncem pomerančů a sladkými tóny karamelu a...
Etiopie Bule Hora je krásně smetanově jemná a zároveň díky naturálnímu zpracování šťavnatá a plná ovoce, ale ne příliš kyselá. V dochuti jde i...
Kolumbie El Encanto je typická naturální káva. Sladká jako lžička jako od medu, se středním tělem a plná ovoce. Při prvním srknutí na jazyku...
Jak rychle vám káva zestárne doma, záleží především na tom, jak ji skladujete. Zamezte, aby se k ní dostal vzduch. Nedávejte ji do lednice, na slunce, ani na místa, kde by mohla nasát vlhkost a pachy z jiných potravin. Nechte ji buď v původní sáčku, pokud je uzavíratelný a neprůhledný, nebo si kupte nějakou vzduchotěsnou dózu.




