Čerstvě pražená káva
Čerstvá káva je hezky šťavnatá. Má výraznou, plnou chuť a intenzivní vůni. To ale neznamená, že je nejlepší pít ji hned po upražení. Káva totiž ještě nějaký čas zraje. Trochu jako víno. Trvá obvykle 3 až 10 dní, než káva vydechne. Obecně se říká, že zrnka na espreso chutnají nejlépe 7–14 dní po upražení a na filtr 3–10 dní. Vysokou kvalitu si nicméně káva drží i v dalších týdnech.
V kávoším gangu kávu pražíme každý týden, abyste ji měli vždy v co nejlepší kondici. Může se vám proto stát, že si na kávu chvilku počkáte, než ji pro vás upražíme. Vždy vás o tom budeme předem informovat.
Máte chuť na skvělou kávu? Pak si pohrajte s naším filrováním. Úplný základ je rozdělení kávy na espreso a na filtr. Dále si můžete vybrat ze čtyř různých druhů pražení, pěti základních chuťových profilů a dalších vlasností jako je acidita kávy, metoda zpracování nebo jednoduše podle toho, co za kávovar máte doma.
- Nemáte rádi kyselou kávu? Pak vybírejte střední nebo raději tmavší pražení a nízkou aciditu.
- Pokud milujete naopak ovocné tóny, máme pro vás kávy světleji pražené s vyšší kyselostí.

Káva Královská volba je Svatý grál pro váš automatický kávovar. Vždy čerstvě napražená bez stopy kyselosti s chutí připomínající hořkou čokoládu s...

Čerstvě pražená Italská klasika je ideální káva do váš automat nebo moka konvičku. Intenzivní, kakaová s mandlovou dochutí. Při nákupu od 1 kg máte...

Brazílie Fazenda Lagoa patři mezi nejuniverzálnější a dlouhodobě nejoblíbenější kávy. Není ani hořká, ani kyselá. Má hezky intenzivní...

Zrnková káva Banua je směsí káv z Mexických plantáží oblasti Chiapas a vybraných plantáží Latinské Ameriky s minimem kyselosti a plným tělem

Sedm Arabik z jihoamerických plantáží se spojilo do sametově jemného espresa bohaté chuti s lehkou kyselostí a čokoládovou dochutí. Při nákupu od 1...

Etiopie Djimmah Jasmine potěší zejména všechny milovníky klasických květinových Etiopií. Je lehká, má velmi jemné tělo a krásně voní po jasmínu....

Sedm Arabik z jihoamerických plantáží se spojilo do sametově jemného espresa bohaté chuti s lehkou kyselostí a čokoládovou dochutí. Při nákupu od 1...

Po Barahoně z Dominikánské republiky sáhněte, pokud máte rádi sladké kávy. Je doslova jako cukrátko, minimálně kyselá, bez hořké dochuti a chutná...

Kolumbie La Maria chutná po létě. Je plná šťavnatého ovoce, od jablíček, přes hrušky, meruňky až po lesní plody, a navíc sladká po hnědém cukru a...

Plné čokoládové tělo, nasládlá chuť rozinek a zralých fíků, svěžest jahod a podmanivá vůně skořice, takové je Peru Alto Pirias. Ať už na něj...

Brazílie Jaguara je intenzivně čokoládová přesně, jak byste u brazilské kávy čekali. Překvapí ale sladkou a zároveň svěží chutí broskví a...

Holdujete spíše zemitějším kávám? Pak je Indie AA Bababudan ta správná volba. Má středně silné hutnější čokoládové tělo připomínající muffiny s...
Jak rychle vám káva zestárne doma, záleží především na tom, jak ji skladujete. Zamezte, aby se k ní dostal vzduch. Nedávejte ji do lednice, na slunce, ani na místa, kde by mohla nasát vlhkost a pachy z jiných potravin. Nechte ji buď v původní sáčku, pokud je uzavíratelný a neprůhledný, nebo si kupte nějakou vzduchotěsnou dózu.