Káva na led a cold brew
Ledová káva je v podstatě klasické espreso, do kterého jen přidáte led, případně ho můžete připravit rovnou na ledu (nechat ho na něj překapat při přípravě). Cold Brew se říká pomalu filtrované kávě – kávu zalijete vodou o pokojové teplotě a necháte ji louhovat v lednici 12 až 24 hodin. Do obou nápojů můžete přidat mléko, různé sirupy, citron, či limetku, a namíchat si tak z nich některý z populární kávových koktejlů.
- Pro přípravu ledové kávy a cold brew se nejvíce hodí světle až středně pražená 100% Arabiky. Robusta a tmavší kávy mohou zvlášť při pomalé přípravě filtrováním chutnat hořce.
- Doporučujeme také sáhnout po zrnkách s ovocnějším chuťovým profilem, který za studena hezky vynikne.
- U espresa počítejte, že ho led trochu zředí, proto je lepší vybírat chuťově plnější a výraznější kávy.
- Velký vliv na chuť výsledného nápoje má také voda. Vždy používejte filtrovanou a to i pro přípravu samotného ledu.
Výpis produktů

Kiamabara je perfektně chuťově vyvážená, lehká, svěží a šťavnatá Keňa, přesně tak jak má být. Mísí se v ní kyselost červeného rybízu s jemnou...

Brazílie Jaguara je intenzivně čokoládová přesně, jak byste u brazilské kávy čekali. Překvapí ale sladkou a zároveň svěží chutí broskví a...

Etiopie Djimmah Jasmine potěší zejména všechny milovníky klasických květinových Etiopií. Je lehká, má velmi jemné tělo a krásně voní po jasmínu....

Keňa AA Masai je typická ovocná Keňa, hezky šťavnatá, příjemně kyselá, svěží a navíc ovoněná jasmínem. Má hebké tělo a díky promytému zpracování...

Díky anaerobnímu zpracování je Rwanda Gasharu Rugori na jazyku až lehce perlivá. Jako čerstvě otevřená vychlazená švestková limonáda, nebo...

Brazílie Manga Larga, to je sladká nugátová vůně s čokoládově-oříškovou chutí Nutelly, kterou snad každý jako malý s oblibou bagroval rohlíkem,...

Na Etiopii Okoluu si nejvíce pochutnají ti, kteří mají rádi kyselejší kafíčka. Je svěží, má lehoučké čajové tělo a výrazně citrusovou chuť, kterou...

Kolumbie La Maria chutná po létě. Je plná šťavnatého ovoce, od jablíček, přes hrušky, meruňky až po lesní plody, a navíc sladká po hnědém cukru a...

Etiopie Djimmah Jasmine potěší zejména všechny milovníky klasických květinových Etiopií. Je lehká, má velmi jemné tělo a krásně voní po jasmínu....

Nikaragua Parainema Rainforest je báječnou kombinací mléčné čokolády s pomerančem a tropickým ovocem, což v šálku trochu připomíná Arabesky....

Nikaragua Parainema Rainforest je báječnou kombinací mléčné čokolády s pomerančem a tropickým ovocem, což v šálku trochu připomíná Arabesky....

Tanzánie Mbaya není úplná espreso klasika. Má sice hezky plné tělo a pořádně hustou cremu, ale chuťově je trochu více do kysela. Jde v ní cítit...