Káva na led a cold brew
Ledová káva je v podstatě klasické espreso, do kterého jen přidáte led, případně ho můžete připravit rovnou na ledu (nechat ho na něj překapat při přípravě). Cold Brew se říká pomalu filtrované kávě – kávu zalijete vodou o pokojové teplotě a necháte ji louhovat v lednici 12 až 24 hodin. Do obou nápojů můžete přidat mléko, různé sirupy, citron, či limetku, a namíchat si tak z nich některý z populární kávových koktejlů.
- Pro přípravu ledové kávy a cold brew se nejvíce hodí světle až středně pražená 100% Arabika. Robusta a tmavší kávy mohou zvlášť při pomalé přípravě filtrováním chutnat hořce.
- Doporučujeme také sáhnout po zrnkách s ovocnějším chuťovým profilem, který za studena hezky vynikne.
- U espresa počítejte, že ho led trochu zředí, proto je lepší vybírat chuťově plnější a výraznější kávy.
- Velký vliv na chuť výsledného nápoje má také voda. Vždy používejte filtrovanou a to i pro přípravu samotného ledu.

Djimmah Jasmine potěší zejména všechny milovníky klasických květinových Etiopií. Je lehká, má velmi jemné tělo a krásně voní po jasmínu....

Keňa AA Masai je typická ovocná Keňa, hezky šťavnatá, příjemně kyselá, svěží a navíc ovoněná jasmínem. Má hebké tělo a díky promytému zpracování...

Kolumbie La Maria chutná po létě. Je plná šťavnatého ovoce, od jablíček, přes hrušky, meruňky až po lesní plody, a navíc sladká po hnědém cukru a...

Svěží, šťavnatá a plná ovoce, taková je Indonésie Frinsa. Kombinuje v sobě sladkost sušených jablíček, karamelu, borůvek, malin a jahod, kterou...

Etiopie Djimmah Jasmine potěší zejména všechny milovníky klasických květinových Etiopií. Je lehká, má velmi jemné tělo a krásně voní po jasmínu....

Nikaragua Parainema Rainforest je báječnou kombinací mléčné čokolády s pomerančem a tropickým ovocem, což v šálku trochu připomíná Arabesky....

Keňa AA Masai je typická ovocná Keňa, hezky šťavnatá, příjemně kyselá, svěží a navíc ovoněná jasmínem. Má hebké tělo a díky promytému zpracování...

Kolumbie La Maria chutná po létě. Je plná šťavnatého ovoce, od jablíček, přes hrušky, meruňky až po lesní plody, a navíc sladká po hnědém cukru a...

Plné čokoládové tělo, nasládlá chuť rozinek a zralých fíků, svěžest jahod a podmanivá vůně skořice, takové je Peru Alto Pirias. Ať už na něj...

Plné čokoládové tělo, nasládlá chuť rozinek a zralých fíků, svěžest jahod a podmanivá vůně skořice, takové je Peru Alto Pirias. Ať už na něj...

Brazílie Jaguara je intenzivně čokoládová přesně, jak byste u brazilské kávy čekali. Překvapí ale sladkou a zároveň svěží chutí broskví a...

Svěží, šťavnatá a plná ovoce, taková je Indonésie Frinsa. Kombinuje v sobě sladkost sušených jablíček, karamelu, borůvek, malin a jahod, kterou...