Čerstvě pražená káva
Čerstvá káva je hezky šťavnatá. Má výraznou, plnou chuť a intenzivní vůni. To ale neznamená, že je nejlepší pít ji hned po upražení. Káva totiž ještě nějaký čas zraje. Trochu jako víno. Trvá obvykle 3 až 10 dní, než káva vydechne. Obecně se říká, že zrnka na espreso chutnají nejlépe 7–14 dní po upražení a na filtr 3–10 dní. Vysokou kvalitu si nicméně káva drží i v dalších týdnech.
V kávoším gangu kávu pražíme každý týden, abyste ji měli vždy v co nejlepší kondici. Může se vám proto stát, že si na kávu chvilku počkáte, než ji pro vás upražíme. Vždy vás o tom budeme předem informovat.
Máte chuť na skvělou kávu? Pak si pohrajte s naším filrováním. Úplný základ je rozdělení kávy na espreso a na filtr. Dále si můžete vybrat ze čtyř různých druhů pražení, pěti základních chuťových profilů a dalších vlasností jako je acidita kávy, metoda zpracování nebo jednoduše podle toho, co za kávovar máte doma.
- Nemáte rádi kyselou kávu? Pak vybírejte střední nebo raději tmavší pražení a nízkou aciditu.
- Pokud milujete naopak ovocné tóny, máme pro vás kávy světleji pražené s vyšší kyselostí.
Řazení produktů
Výpis produktů
Čerstvě pražená směs výběrových 100% Arabik speciálně laděná pro pákové kávovary. Při nákupu od 1 kg máte dopravu zdarma!
Podzim v šálku, tak by se dala popsat Papua Nová Guinea Sigri. Má čokoládovo-oříškové tělo s lehce kouřovým nádechem, je hezky sladká po karamelu a...
Vánoční limitka z plantáží Latinské Ameriky ideální pro pohodové sváteční dny u krbu s oblíbenou knížkou a cukrovím. Nejvíce v ní ucítíte krémovou...
Keňa AA Masai je typická ovocná Keňa, hezky šťavnatá, příjemně kyselá, svěží a navíc ovoněná jasmínem. Má hebké tělo a díky promytému zpracování...
Etiopie Sidamo patří do kategorie káv, které můžete pít každý den a jen tak vás neomrzí. Má lehoučké tělo chuťově do černého čaje, jemnou...
Ochutnejte Vánoce. Každý doušek této kolumbijské limitky chutná jako ty nejhezčí sváteční okamžiky – chvíle, kdy se zastavíte, kolem vás voní...
Představte si šálek smetanově jemné a sladké mléčné čokolády s kousky pomerančů a vlašskými oříšky – tak chutná Čína Yunnan. Pokud hledáte lehčí...
Djimmah Jasmine potěší zejména všechny milovníky klasických květinových Etiopií. Je lehká, má velmi jemné tělo a krásně voní po jasmínu....
Djimmah Jasmine potěší zejména všechny milovníky klasických květinových Etiopií. Je lehká, má velmi jemné tělo a krásně voní po jasmínu....
Jemná a vyvážená směs tradičního italského typu s chutí kakaa, oříšků a ovoce.
Guatemala Tres Maria chutná jako dovolená ve Španělsku. Je plná šťavnatého a lehce kyselého bílého vína, ale přitom sladká jako čokoládové...
Etiopie Sidamo patří do kategorie káv, které můžete pít každý den a jen tak vás neomrzí. Má lehoučké tělo chuťově do černého čaje, jemnou...
Jak rychle vám káva zestárne doma, záleží především na tom, jak ji skladujete. Zamezte, aby se k ní dostal vzduch. Nedávejte ji do lednice, na slunce, ani na místa, kde by mohla nasát vlhkost a pachy z jiných potravin. Nechte ji buď v původní sáčku, pokud je uzavíratelný a neprůhledný, nebo si kupte nějakou vzduchotěsnou dózu.




