Čerstvě pražená káva
Čerstvá káva je hezky šťavnatá, má výraznou a plnou chuť a také intenzivní vůni. Jak postupně stárne, začíná být chuťově mdlá, jde více do hořka a už tolik nevoní. To ale neznamená, že je nejlepší ji pít hned první den po upražení. Káva totiž také nějaký čas zraje. Trochu jako víno. Trvá klidně 3 až 10 dní, než se správně uleží. Obecně se říká, že zrnka na espreso chutnají nejlépe 7–14 dní od upražení a na filtr 3–10 dní od upražení.
V kávoším gangu pražíme kávu každý týden, abyste ji měli na mlýnku vždy v nejlepší kondici. Pražiči jsou navíc naši dlouholetí přátelé, profíci na zrnko jatí, se kterými pro vás i všechny kávy v naší nabídce pečlivě vybíráme.
Jak rychle vám káva zestárne doma, pak záleží především na tom, jak ji skladujete. Zamezte, aby se k ní dostal vzduch. Nedávejte ji do lednice, na slunce, ani na místa, kde by mohla nasát vlhkost a pachy z jiných potravin. Nechte ji buď v původní sáčku, pokud je uzavíratelný a neprůhledný, nebo si kupte nějakou vzduchotěsnou dózu.

Kolumbie La Maria chutná po létě. Je plná šťavnatého ovoce, od jablíček, přes hrušky, meruňky až po lesní plody, a navíc sladká po hnědém cukru a...

Kolumbie La Maria chutná po létě. Je plná šťavnatého ovoce, od jablíček, přes hrušky, meruňky až po lesní plody, a navíc sladká po hnědém cukru a...

Svěží, šťavnatá a plná ovoce, taková je Indonésie Frinsa. Kombinuje v sobě sladkost sušených jablíček, karamelu, borůvek, malin a jahod, kterou...

Svěží, šťavnatá a plná ovoce, taková je Indonésie Frinsa. Kombinuje v sobě sladkost sušených jablíček, karamelu, borůvek, malin a jahod, kterou...