VALRHONA Blond Dulcey 35% 1 kg
Jedinečná čokoláda Valrhona Dulcey s obsahem 35 % kakaa, s nádechem jemně slaného sušenky a karamelizovaného mléka. Pro pečení, vaření i občasné mlsání.




V roce 2012 společnost Valrhona přišla s inovací a vytvořila čokoládu Dulcey. Tato čokoláda je vyrobena z karamelizované bílé čokolády. Čokoláda Dulcey 35 % má světlou barvu a jemnou, obalující texturu. Její sladkost a sušenkovitá, mírně nasládlá chuť ustupují velkorysým tónům máslového sušenky s nádechem soli. Její lehká chuť karamelizovaného mléka vás vezme na cestu časem a výsledkem je naprosto regresivní a návyková chuť!
Inovace, která vznikla z nedbalosti, ale je výsledkem odborných znalostí společnosti Valrhona
Stejně jako jiné chyby nebo opomenutí v oblasti cukrářství (nešvar v Cambrai nebo koláč Tatin), i čokoláda Dulcey vznikla z nepozornosti. Během kuchařské ukázky v Japonsku totiž Fréderic Bau, zaneprázdněný jinou prací, zapomněl na svou bílou čokoládu, kterou nechal více než 15 hodin ve vodní lázni. Když si tohoto opomenutí všiml, čokoláda změnila barvu na jemnou blond a voněla po opečeném sušenkách a karamelizovaném mléce. Valrhona však potřebovala dalších osm let výzkumu a vývoje, aby získala finální verzi této čokolády Dulcey.
Je ideální pro přípravu krémů a ganache, ale lze ji použít také k potahování, formování, výrobě tyčinek, pěn nebo sorbetů. Její krémová chuť se perfektně hodí k ovoci, jako jsou meruňky, banány, mango nebo lískové ořechy. Díky svému ikonickému tvaru feve se tato čokoláda na pečení rychle rozpouští a snadno dávkuje, což je ideální pro přípravu gurmánských dezertů a snacků. Čokoláda Dulcey obsahuje 35 % kakaového másla, které jí dodává jemnost, lesk a jedinečné aroma. Tato čokoláda blond barvy se velmi dobře hodí k ovocným tónům: svůj plný potenciál odhalí v dezertu z manga, meruňky nebo banánu. A konečně, pro odvážnější, kteří hledají inovativní chutě, lze tuto čokoládu kombinovat se slanými pokrmy. Kousek sýra a trocha čokolády Dulcey potěší vaše chuťové buňky překvapivým a lahodným výsledkem.
Jedinečná kreace, 100% francouzská.
Již více než 100 let Valrhona dodává své produkty nejlepším kuchařům a řemeslníkům. Značka se zavázala k vytváření těch nejkrásnějších čokoládových ingrediencí den za dnem a nikdy nepřestává inovovat. Značka Valrhona, vytvořená cukrářem pro cukráře, od té doby využívá své know-how ve prospěch kreativní a odpovědné gastronomie. Značka se sídlem v Drôme v Tain l'Hermitage stojí u zrodu největších inovací v oblasti chutí a cukrářství. Dulcey, uvedená na trh v roce 2012, je ódou na kreativitu a odvážnost, která revolučním způsobem mění svět cukrářství.
Alergeny: produkt obsahuje skořápkové plody, sojové boby
Složení: kakaové máslo, cukr, sušené plnotučné MLÉKO, sušené odstředěné MLÉKO, syrovátka (MLÉKO), máslo (MLÉKO), emulgátor: slunečnicový lecitin, přírodní vanilkový extrakt
Skladování: Skladujte na suchém místě při teplotě 16°C až 18°C.
| Nutriční hodnoty na 100g: | |
| Energetická hodnota (kJ/kcal) | 2,506/602 |
| Bílkoviny (g) | 8 |
| Tuky (g) | 43 |
| Z toho nasycené mastné k. (g) | 26 |
| Sacharidy (g) | 45 |
| Z toho cukry (g) | 45 |
| Vláknina (g) | 0 |
| Sůl (g) | 0,52 |
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Čokoláda na vaření |
|---|---|
| EAN: | 3395328348406 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Valrhona je francouzský výrobce prvotřídní čokolády se sídlem v malém městě Tain-l'Hermitage, ve vinařské oblasti poblíž Lyonu. Nyní je dceřinou společností společnosti Savencia Fromage & Dairy. Společnost byla založena v roce 1922 francouzským cukrářem Albéricem Guironnetem z údolí Rhône a má pět dceřiných společností a 60 místních distributorů po celém světě. Valrhona je jeden z předních výrobců gastronomické čokolády na světě. Společnost také udržuje École du Grand Chocolat, školu pro profesionální kuchaře se zaměřením na čokoládová jídla a pečivo. V roce 2015 otevřela Valrhona École Valrhona Brooklyn, cukrářskou školu v Brooklynu.
Valrhona se zaměřuje především na luxusní čokoládu uváděnou na trh pro komerční použití kuchaři. Valrhona vyrábí čokoládu z bobů poslední sklizně z konkrétní plantáže, především z Grand Cru v Jižní Americe, Oceánii a Karibiku.
