Džbány pro přípravu Cold Brew
Cold brew se říká filtrované kávě, která se připravuje ve studené vodě po dobu 12 až 24 hodin. Je méně kyselá, jemnější a přirozeně sladší, než klasická teplá káva. Můžete si ji vychutnat samotnou s ledem, přidat do ní mléko, nebo si z ní třeba udělat osvěžující kávový koktejl. Existují 2 základní typy cold brew kávovarů.
- Louhovací (například Hario Mizudashi a Timemore Icicle), ve kterých se káva louhuje ve studené vodě a pak se přefiltruje.
- Odkapávací (Bruer Cold Brew System, Timemore Ice Dripper), kde studená voda pomalu kape na kávu. Ta se tak extrahuje postupně, a díky tomu má jemnější chuť a je aromatičtější.
Pro přípravu cold brew vybírejte výrazné, hodně ovocné a světleji pražené kávy. Nejlepší kávy pro cold brew jsou výběrové na filtr. Více informací o cold brew najdete v našem článku na blogu.

Tento lehký cold brew kávovar je vyroben z borosilikátového skla a je odolný vůči teplotním šokům. Krásný geometrický tvar mu dodává estetiku pro...

Tento lehký cold brew kávovar je vyroben z borosilikátového skla a je odolný vůči teplotním šokům. Krásný geometrický tvar mu dodává estetiku pro...