Džbány pro přípravu Cold Brew
Cold brew se říká filtrované kávě, která se připravuje ve studené vodě po dobu 12 až 24 hodin. Je méně kyselá, jemnější a přirozeně sladší, než klasická teplá káva. Můžete si ji vychutnat samotnou s ledem, přidat do ní mléko, nebo si z ní třeba udělat osvěžující kávový koktejl. Nejlepší kávy pro cold brew jsou kávy ovocné a světleji pražené. Úplný top pro tuto přípravu jsou výběrové kávy na filtr. Existují 2 základní typy cold brew kávovarů. Louhovací (například Hario Mizudashi a Timemore Icicle), ve kterých se káva louhuje ve studené vodě a pak se přefiltruje, a odkapávací (Bruer Cold Brew System, Timemore Ice Dripper), kde studená voda pomalu kape na kávu. Ta se tak extrahuje postupně, a díky tomu má jemnější chuť a je aromatičtější.
Více informací o cold brew najdete v našem článku na blogu zde.

Tento lehký cold brew kávovar je vyroben z borosilikátového skla a je odolný vůči teplotním šokům. Krásný geometrický tvar mu dodává estetiku pro...

Tento lehký cold brew kávovar je vyroben z borosilikátového skla a je odolný vůči teplotním šokům. Krásný geometrický tvar mu dodává estetiku pro...