Čerstvě pražená káva
Čerstvá káva je hezky šťavnatá. Má výraznou, plnou chuť a intenzivní vůni. To ale neznamená, že je nejlepší pít ji hned po upražení. Káva totiž ještě nějaký čas zraje. Trochu jako víno. Trvá obvykle 3 až 10 dní, než káva vydechne. Obecně se říká, že zrnka na espreso chutnají nejlépe 7–14 dní po upražení a na filtr 3–10 dní. Vysokou kvalitu si nicméně káva drží i v dalších týdnech.
V kávoším gangu kávu pražíme každý týden, abyste ji měli vždy v co nejlepší kondici. Může se vám proto stát, že si na kávu chvilku počkáte, než ji pro vás upražíme. Vždy vás o tom budeme předem informovat.
Máte chuť na skvělou kávu? Pak si pohrajte s naším filrováním. Úplný základ je rozdělení kávy na espreso a na filtr. Dále si můžete vybrat ze čtyř různých druhů pražení, pěti základních chuťových profilů a dalších vlasností jako je acidita kávy, metoda zpracování nebo jednoduše podle toho, co za kávovar máte doma.
- Nemáte rádi kyselou kávu? Pak vybírejte střední nebo raději tmavší pražení a nízkou aciditu.
- Pokud milujete naopak ovocné tóny, máme pro vás kávy světleji pražené s vyšší kyselostí.
Řazení produktů
Výpis produktů
Máte rádi tmavší filtr bez kyselých ovocných chutí? Takhle směs 100% Arabik je trefa do černého. Má plnější tělo, je výrazně hořká a chutná po...
Kolumbie Villa Betulia chutná sametově jemně a má hezky plné tělo. Na první doušek je lehce kyselá po angreštu, ale postupně se vám začne na jazyku...
Představte si šálek smetanově jemné a sladké mléčné čokolády s kousky pomerančů a vlašskými oříšky – tak chutná Čína Yunnan. Pokud hledáte lehčí...
Djimmah Jasmine potěší zejména všechny milovníky klasických květinových Etiopií. Je lehká, má velmi jemné tělo a krásně voní po jasmínu....
Djimmah Jasmine potěší zejména všechny milovníky klasických květinových Etiopií. Je lehká, má velmi jemné tělo a krásně voní po jasmínu....
Dvě výběrovky (2×250 g zrnek) z pražírny Black Star zabalené v dárkové krabičce. Obě pražené světle pro přípravu filtrované kávy. Voňavý dárek pod...
Pořádně šťavnaté, kyselé výběrové kafíčko plné ovoce, to je Kolumbie Patio Bonito. Chutná jako pomerančový džus, chvílemi jde i malinko do hořka –...
Kiamabara je perfektně chuťově vyvážená, lehká, svěží a šťavnatá Keňa, přesně tak jak má být. Mísí se v ní kyselost červeného rybízu s jemnou...
Na Etiopii Okoluu si nejvíce pochutnají ti, kteří mají rádi kyselejší kafíčka. Je svěží, má lehoučké čajové tělo a výrazně citrusovou chuť, kterou...
Burundi Kibingo je jako sladká čokoládová pralinka. Hned po napití ucítíte na jazyku jemnou kakaovou chuť, která se postupně začne rozpouštět v...
Burundi Kibingo je jako sladká čokoládová pralinka. Hned po napití ucítíte na jazyku jemnou kakaovou chuť, která se postupně začne rozpouštět v...
Rwandu Macuba si zamiluje každý, kdo holduje šťavnatějším filtrům. Lehčí tělo, které jde chuťově do černého čaje, perfektně doplňují tóny hořké...
Jak rychle vám káva zestárne doma, záleží především na tom, jak ji skladujete. Zamezte, aby se k ní dostal vzduch. Nedávejte ji do lednice, na slunce, ani na místa, kde by mohla nasát vlhkost a pachy z jiných potravin. Nechte ji buď v původní sáčku, pokud je uzavíratelný a neprůhledný, nebo si kupte nějakou vzduchotěsnou dózu.




