Peru Gregoria Miranda Huaman (espreso) 1 kg
Peru Gregoria Miranda Huaman je nejsladší espreso v kávoší nabídce. Chutná jako lžička od medu. Doslova. Ucítíte v něm datle, zralé tmavé švestky a ostružiny, díky kterým je káva v dochuti i lehce nakyslá a svěží. Ať se rozhodnete ji připravit v automatickém či pákovém kávovaru, nebo v moka konvičce, zaručeně vám zlepší ráno.




Peru Gregoria Miranda Huaman pochází z provincie La Mar v regionu Ayacucho, konkrétně z farmy Finca Mesapata. Najdete ji ve vysokých Andách, přibližně ve 2 000 m n. m., kávovníky tu rostou v chladnějších podmínkách, dozrávají pomaleji a mají čas do sebe vstřebat více minerálů a živin z půdy. Díky tomu je káva hezky čistá, jemná a sladká.
Kávové třešně sbírají ručně ve chvíli, kdy jsou dokonale zralé. Následně se pečlivě vytřídí a poté zpracují tzv. honey metodou (medové zpracování). Část dužiny (slizu) se nechává na zrnu i během sušení, do kávy se tak přirozeně dostává jemná karamelová sladkost.
Tip na přípravu
Honey kafíčka je ideální připravovat tak, abyste podpořili jejich sladkost a čistotu — doporučujeme pákový kávovar, nebo moka konvičku. Po pražení nechte zrnka uležet alespoň 2–4 dny.
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Čerstvě pražená káva |
|---|---|
| Typ: | zrnková káva, čerstvě pražená káva |
| Velikost balení: | 250 g |
| Odrůda: | Bourbon |
| Země původu: | Peru |
| Lokalita: | Cusco, Finca Mesapata |
| Metoda zpracování: | medová (honey) |
| Značka: | KAVA.CZ |
| Stupeň pražení: | střední |
| Doporučené použití: | espreso |
| Acidita: | střední |
| Chuť: | ovocná, sladká |
| Chuťový profil: | ostružiny, švestky, datle |
| Příprava: | Automatický kávovar, Pákový kávovar, Moka konvička |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
