Káva na led a cold brew
Ledová káva je v podstatě klasické espreso, do kterého jen přidáte led, případně ho můžete připravit rovnou na ledu (nechat ho na něj překapat při přípravě). Cold Brew se říká pomalu filtrované kávě – kávu zalijete vodou o pokojové teplotě a necháte ji louhovat v lednici 12 až 24 hodin. Do obou nápojů můžete přidat mléko, různé sirupy, citron, či limetku, a namíchat si tak z nich některý z populární kávových koktejlů.
- Pro přípravu ledové kávy a cold brew se nejvíce hodí světle až středně pražená 100% Arabika. Robusta a tmavší kávy mohou zvlášť při pomalé přípravě filtrováním chutnat hořce.
- Doporučujeme také sáhnout po zrnkách s ovocnějším chuťovým profilem, který za studena hezky vynikne.
- U espresa počítejte, že ho led trochu zředí, proto je lepší vybírat chuťově plnější a výraznější kávy.
- Velký vliv na chuť výsledného nápoje má také voda. Vždy používejte filtrovanou a to i pro přípravu samotného ledu.

Mexiko Altura Adelita Chiapas je fiestou pro chuťového pohárky. Na první doušek chutná hezky šťavnatě po zralém ovoci, postupně přejde do...

Keňa AA Masai je typická ovocná Keňa, hezky šťavnatá, příjemně kyselá, svěží a navíc ovoněná jasmínem. Má hebké tělo a díky promytému zpracování...

Kolumbie La Maria chutná po létě. Je plná šťavnatého ovoce, od jablíček, přes hrušky, meruňky až po lesní plody, a navíc sladká po hnědém cukru a...

Plné čokoládové tělo, nasládlá chuť rozinek a zralých fíků, svěžest jahod a podmanivá vůně skořice, takové je Peru Alto Pirias. Ať už na něj...

Plné čokoládové tělo, nasládlá chuť rozinek a zralých fíků, svěžest jahod a podmanivá vůně skořice, takové je Peru Alto Pirias. Ať už na něj...

Výběrová káva. Višně, červená jablka, povidla a čokoláda. Praženo na espreso.

Tanzánie Mbaya není úplná espreso klasika. Má sice hezky plné tělo a pořádně hustou cremu, ale chuťově je trochu více do kysela. Jde v ní cítit...

Kolumbie La Maria chutná po létě. Je plná šťavnatého ovoce, od jablíček, přes hrušky, meruňky až po lesní plody, a navíc sladká po hnědém cukru a...

Brazílie Jaguara je intenzivně čokoládová přesně, jak byste u brazilské kávy čekali. Překvapí ale sladkou a zároveň svěží chutí broskví a...

Svěží, šťavnatá a plná ovoce, taková je Indonésie Frinsa. Kombinuje v sobě sladkost sušených jablíček, karamelu, borůvek, malin a jahod, kterou...

V Etiopii Banko Gotiti nehledejte typické květinové tóny, ani čajovou příchuť. Na etiopii je překvapivě ovocná po červeném ovoci a nektarinkách a v...

V Etiopii Banko Gotiti nehledejte typické květinové tóny, ani čajovou příchuť. Na etiopii je překvapivě ovocná po červeném ovoci a nektarinkách a v...