BLACK STAR Keňa Kamawangi 250 g (filtr)
Bandaska v ruce, modrá pusa od borůvek a úsměv od ucha uchu. Keňa Kamwangi vás při prvním srknutí přenese do letních dnů v lese, nebo na zahrádce u chalupy. Je plná malin, jahůdek, borůvek a kyselého černého rybízu, ale zároveň sladká po třtinovém cukru. Ať už sáhnete po French pressu, Chemexu, dripperu, nebo zvolíte jinou alternativní přípravu, připravíte z ní skvělý šťavnatý filtr.




Výběrová káva z Keni pražena profilem na přípravu alternativy (filtr).
Původ kávy: Keňa
Chuťový profil: černý rybíz, bobuloviny, třtinový cukr
Lokalita: Kirinyaga
Mycí stanice: Kamwangi Factory
Farmář: drobní pěstitelé Kamwangi
Nadmořská výška plantáže: 1800 m. n. m.
Odrůda: SL 28, SL34, Batian, Ruiru 11
Zpracování: promytá
Původ: Tato káva se pěstuje na svazích hory Mount Kenya a pochází z mycí stanice Kamwangi. Oblast je známá produkcí intenzivních, komplexních a chuťově výrazných káv. Půda je bohatá a vyvinutá z vulkanických materiálů, které se běžně vyskytují ve vysokohorských oblastech a na strmých sopečných svazích. Fermentace se provádí se sladkou říční vodou. Třešně se ručně třídí, káva se poté fermentuje za sucha po dobu 18-36 hodin v betonových nádržích pod střechou pro lepší kontrolu teploty. Poté se káva promyje a suší 12 až 20 dní na slunci na afrických sušících lůžkách.
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Výběrová káva |
|---|---|
| Typ: | zrnková káva, čerstvě pražená káva |
| Velikost balení: | 250 g |
| ? Složení: | 100% Arabika |
| Odrůda: | Batian, Ruiru 11, SL |
| Země původu: | Keňa |
| Lokalita: | Kirinyaga |
| Nadmořská výška: | 1 800 m n. m. |
| Farma: | Mycí stanice Kamwangi Factory |
| Metoda zpracování: | promytá (washed) |
| Značka: | Black Star |
| Stupeň pražení: | světlé |
| Doporučené použití: | filtr |
| Acidita: | vysoká |
| Chuť: | ovocná, sladká |
| Chuťový profil: | třtinový cukr, maliny, černý rybíz, borůvky |
| Příprava: | Překapávač, French press, AeroPress, Chemex, Dripper, Vacuum Pot |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
