BLACK STAR Keňa Ndimi 1 kg (filtr)
Jste na pořádně kyselé a šťavnaté kávy plné ovoce? Keňa Ndimi bude přesně podle vašeho gusta. Chutná po červeném rybízu, malinách, borůvkách a brusinkách. A na konci přejde do sametově jemné sladkosti mléčné čokolády s karamelem, kterou ucítite na jazyku ještě dlouho po vypití tohohle šálku hojnosti. Připravte si ji nejlépe pomocí dripperu, nebo v Chemexu, kde krásně vynikne její čistá chuť.




Zpracovatelskou stanici Ndimi, odkud tato Keňa pochází, najdete na západních svazích Kirinyagy v nadmořské výšce kolem 1 800 m n. m. Farmáři sdružení v kooperativě Inoi tady pěstují kávu už po dlouhé generace. Oblast je známá svou bohatou, vulkanickou půdou, ze které kávovníky čerpají potřebné živiny – díky tomu je zdejší káva hezky čistá a hodně ovocná.

Všechny kávové třešně farmáři sbírají a třídí ručně a pak je přes noc nechávají fermentovat. Následně kávu promývají a suší 10 až 20 dní na afrických lůžkách, přičemž každý den se zrna ručně obrací, aby proschla rovnoměrně a neztratila nic ze své svěžesti. Precizní třídění zajišťuje, že se do exportu nedostanou defektní zrna.
Káva je složená z odrůd SL-28, SL-34, Batian a Ruiru 11, které jsou pro Keňu typickí a dávají šálku hloubku a komplexitu.

Doplňkové parametry
| Kategorie: | Výběrová káva |
|---|---|
| Typ: | zrnková káva, čerstvě pražená káva, výběrová káva |
| Velikost balení: | 1 kg |
| ? Složení: | 100% Arabika |
| Odrůda: | Batian, Ruiru 11, SL 28, SL 34 |
| Země původu: | Keňa |
| Lokalita: | Kirinyaga |
| Nadmořská výška: | 1 800 m. n. m. |
| Farma: | Mycí stanice Ndimi |
| Metoda zpracování: | promytá (washed) |
| Stupeň pražení: | světlé |
| Doporučené použití: | filtr |
| Acidita: | vysoká |
| Chuť: | ovocná, sladká |
| Chuťový profil: | mléčná čokoláda, karamel, maliny, červený rybíz, brusinky, borůvky |
| Příprava: | Překapávač, French press, AeroPress, Chemex, Dripper, Vacuum Pot |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
