Nikaragua Natural Parainema Rainforest 125 g (filtr)
Jako když se zakousnete do tabulky čokolády s pomerančem, nebo do sušeného tropického ovoce v čokoládové polevě, tak přesně chutná Parainema Rainforest. Na jazyku je hezky sladká, má plnější tělo, ale překvapivě není příliš těžká. Pražíme ji na filtr i espreso.




Nikaraguu Parainema Rainforest pěstuje uprostřed deštného pralesa farmář a bývalý chirurg Enrique Ferrufino spolu se svou manželkou Silvií. Pro oba je důležitou životní hodnotou ochrana přírody, a tak využívají jen obnovitelné zdroje energií a snaží se fungovat v co největším souladu s místním ekosystémem. Hnojí výhradně organickou hmotou, která chrání půdu před erozí, suchem a povodněmi, a jako ochranu plantáží před příliš intenzivním sluncem využívají různé původní stromy. Ty jsou zároveň domovem mnoha druhů ptáků a dalších živočichů.
Jejich farma má certifikaci Rainforest Alliance a je také jednou z prvních v Nikaragui, kde se káva nejen pěstuje, ale také promývá, vypeckovává, suší, třídí a balí. Díky tomu mají celý proces plně pod kontrolou a mohou pečlivě kontrolovat kvalitu.
Rainforest Alliance je certifikační systém, který klade důraz na klimaticky chytré zemědělství. Aby farma takovou certifikaci získala, musí splňovat přísná kritéria ohledně půdy i druhové rozmanitosti rostlin a také používat výhradně organická hnojiva.

Doplňkové parametry
| Kategorie: | Čerstvě pražená káva |
|---|---|
| Typ: | zrnková káva, čerstvě pražená káva |
| Velikost balení: | 125 g |
| Odrůda: | Paraneima |
| Země původu: | Nikaragua |
| Lokalita: | Matagalpa |
| Metoda zpracování: | suchá (natural) |
| Značka: | KAVA.CZ |
| Stupeň pražení: | středně světlé |
| Doporučené použití: | filtr |
| Acidita: | střední |
| Chuť: | čokoládová, ovocná, sladká |
| Chuťový profil: | pomeranče, mléčná čokoláda, tropické ovoce |
| Příprava: | Překapávač, French press, AeroPress, Chemex, Dripper, Vacuum Pot |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
